Onderhoud en wassen

Het kussen en de overtrek van 100% katoen kunnen tot 60°C worden gewassen. Let echter op het label van het kussen en de overtrek alvorens u deze wast. Aanspraak op garantie vervalt wanneer het kussen niet met overtrek wordt gebruikt of gewassen, omdat bij een eventueel defect de vulling naar buiten kan komen. Bovendien moet u het kussen voor het wassen zorgvuldig controleren op eventuele openingen of kapotte naden.
Tip: Wie geen waszak heeft die groot genoeg is, kan daarvoor ook de overtrek gebruiken. Bij nieuwe overtrekken en felle kleuren kunnen de kleuren tijdens het wassen enigszins uitlopen en op het kussen terechtkomen. De bruikbaarheid wordt hierdoor echter niet verminderd.
Let op: Als u een droger gebruikt, zet deze dan op de laagste stand en zorg ervoor dat het kussen voldoende ruimte heeft. Het kussen moet zich in de wasmachine en droger vrij kunnen bewegen. Haal zo nodig een deel van de vulling uit het kussen (zie hieronder: “navullen en legen”). Vooral bij een nieuw kussen wordt het zo gemakkelijker om het in de wasmachine te leggen.
Tip: Was de overtrekken binnenste buiten en met gesloten ritssluiting. Niet samen met anders gekleurd wasgoed wassen of drogen.
Let op:
Vrijkomend vulmateriaal kan de luchtwegen beïnvloeden. Vrijkomend vulmateriaal kan uw wasmachine beschadigen.

 

Tips voor snel overtrekken: quickly putting on pillowcases

Houd aan de bovenzijde van het kussen een punt van 15-20 cm omhoog. De vulling valt dan helemaal omlaag in het onderste deel van het kussen. Druk de punt die u vasthoudt nu helemaal tot het einde in de overtrek. Wanneer u het kussen draait, houdt u de binnenbekleding aan de buitenkant met één hand vast. Nadat de vulling in het onderste deel is gelopen, pakt u aan de andere kant weer een punt vast en schuift u het kussen weer helemaal naar binnen tot aan het eind. Nu moet u alleen nog maar de vulling gelijkmatig verdelen over beide kusseneinden en dan kunt u de rits sluiten.

 

 

 

 

 

 

De vulgraad van een kussen:Filling Volume of a Pillow

  1. Vulhoogte ca. 70%: Zo wordt het Theraline-kussen geleverd.
  2. ca. 60 - 80%: aanbevolen bij gebruik als ondersteuning
  3. ca. 50 - 70%: aanbevolen bij het voeden, afhankelijk van de lichaamsgrootte
  4. ca. 40 - 60%: aanbevolen bij gebruik als bedomranding of babynest* 

     

* PAS OP!

Theraline adviseert het gebruik als bedomranding of babynest niet voor het einde van de 12de levensmaand. Verloskundigen en artsen zijn principieel tegen het gebruik van een kussen in de slaapomgeving van de baby!

 

Navullen en legen:

Originele Theraline met navulopening:
Wij adviseren om met behulp van een tweede persoon het kussen buiten op een beschutte plek te vullen. Wanneer uw Theraline voedings- en ondersteuningskussen een navulopening heeft, moet u eerst het lipje van de rits, dat voor de veiligheid in een tunneltje zit, naar buiten trekken. Dan moet een tweede persoon de opening voor u openhouden. Vul het kussen voorzichtig en langzaam. Het is belangrijk om de het lipje van de rits weer tot het eind(!) in het tunneltje te schuiven, zodat de vulling niet per ongeluk naar buiten kan komen.
Kussen zonder navulopening:
Wanneer u een dichtgenaaid kussen wilt bijvullen, moet u eerst de sluitnaad open tornen. Dit gaat het beste met een schaar met een scherpe punt, bijv. een nagelschaartje. Dan kunt het kussen vullen op dezelfde manier als een kussen met navulopening. Daarna moet u het kussen weer zorgvuldig dichtnaaien, zodat de vulling niet naar buiten kan komen.